mondeling examen Engels

Betreft: mondeling examen Engels

 

Beste leerlingen,

Door het Coronavirus zijn wij verplicht om het mondeling examen Engels op een andere manier af te nemen dan hoe wij het gewend zijn. Wij zullen dit jaar álle mondelinge examens Engels afnemen door middel van videobellen via Teams.

Het mondeling examen Engels is voor sommige leerlingen al spannend genoeg. Wij kunnen ons voorstellen dat, het op een andere manier afnemen van het examen, dit nog spannender maakt. Daarom willen wij jullie middels dit bericht op de hoogte brengen.

Hoe ziet het mondeling examen Engels eruit?

Je mondeling examens Engels duurt 15 minuten. De eerste 5 minuten van het examen lees je een tekst voor uit je tekstboek. Het is dus belangrijk om je tekstboek bij de hand te houden. Van tevoren krijg je van je docent Engels een uitnodiging, in deze uitnodiging staat welke tekst jij moet voorbereiden. De resterende 10 minuten praten we over de 5 thema’s die je voorbereid hebt in je integratiewerkkaart, nl:

  • You and your family
  • Hobbies and spare time
  • School and future plans
  • Your holiday plans
  • Your friends

Het gaat er voornamelijk om dat jij aan het woord bent, zorg dus dat je over bovenstaande onderwerpen iets kunt vertellen.

Hoe weet ik wanneer mijn mondeling examen Engels is en hoe gaat het in zijn werk?

Je Engels docent nodigt je via Teams uit voor jouw mondeling. Je krijgt deze uitnodiging op je school e-mailaccount. Het is belangrijk om deze goed in de gaten te houden. In de uitnodiging staat wanneer jouw mondeling is en welke tekst jij moet voorbereiden.

Het is belangrijk om de uitnodiging die je krijgt NIET te accepteren. Dan blijft deze mail nl. in je inbox staan (inclusief de link). Vijf minuten voor je mondeling ga je achter je computer zitten en open je de mail, je klikt dan op de link (deze staat in jouw uitnodiging):

Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering

Meer informatie over Teams | Opties voor vergadering

Als je zelf geen Teams op je computer hebt staan dan vraagt het programma of je de link wilt openen via de app of via de webbrowser. Kies dan om te openen via de webbrowser. Vul vervolgens je naam in en klik op ‘deelnemen’.

Als iets niet werkt, raak dan niet in paniek, wij zoeken samen naar een geschikte oplossing!

Het kan zijn dat jouw Engels docent je van tevoren uitnodigt voor een ‘Test mondeling’. Je krijgt dan de mogelijkheid om te controleren hoe het werkt en vragen te stellen over het mondeling.

Héél veel succes met de voorbereidingen!

Met vriendelijke groeten,

Vaksectie Engels

Recente berichten

Meest gelezen onderwerpen

Direct naar