De educatieve tech room

De educatieve Tech Room – deel 1

Vandaag is de projectgroep voor het ‘Tech Room’ project van start gegaan. Tijdens dit project is het doel om een educatieve escape room te realiseren voor leerlingen, door leerling. Tijdens de stageperiode gaat een groep leerlingen onder begeleiding van dhr. Janssen hiermee aan de slag!

Om de stageperiode af te trappen en een escape room te ervaren hebben zij afgelopen maandag de ‘Asylum Revealed’ van de Mystery House in Valkenburg bezocht.

Zoals ook zichtbaar op de foto, heeft deze ervaring enige indruk gemaakt! J

Vandaag zijn zij begonnen aan de bouw van het project (zie foto’s). Er staan nog een hoop werkzaamheden te gebeuren in de komende stageweken waarover meer in een volgende update.

De educatieve Tech Room – deel 2

Deze week zijn er veel vorderingen gemaakt, de Tech Room begint langzaam aan vorm te krijgen. Een korte opsomming van de werkzaamheden die de leerlingen deze week hebben verricht: Het maken van de muren. Het waterpas plaatsen van de muren. Het vernieuwen van het plafond. Het aanleggen van elektriciteit en plaatsen van stopcontacten.

Op de foto’s hieronder zien jullie de kamer langzaam aan veranderen. Komende week staat op de planning het behang, laminaat en de verdere ontwikkeling van de puzzels.

De educatieve Tech Room – deel 3

De leerlingen zijn de afgelopen week onverminderd enthousiast en gemotiveerd aan het werk geweest en hebben zelfs op vrijwillige basis een extra dag aan de Tech Room gewerkt om op schema te blijven!
Een greep uit de werkzaamheden van de afgelopen week: de elektra is afgemaakt, de muren zijn geverfd, laminaat en stenen vloeren zijn gelegd. En er is een start gemaakt aan de bouw en installatie van de eerste puzzels.

Deze week is de stage van de derdejaars leerlingen tot een einde gekomen. De leerlingen hebben aangegeven de komende week, waar mogelijk, na schooltijd nog mee te willen helpen om de bouw af te ronden. Wij kijken weer uit naar de volgende vorderingen!

Meer weten over dit project? Lees hier het idee achter de Tech Room
Of neem contact op met de projectleider Niels van Bun – Nbun@tcpl.nl

Direct naar