Unieke Samenwerking

lvo-wit

Bouwen, Wonen
en Interieur

Een huis bouwen, van fundering tot tegelwerk. En zelfs het inrichten van een huis. Je leert het met de richting BOUWEN, WONEN & INTERIEUR.

Bouwen, Wonen
en Interieur

Een huis bouwen, van fundering tot tegelwerk. En zelfs het inrichten van een huis. Je leert het met de richting BOUWEN, WONEN & INTERIEUR.

Wat komt er kijken bij de bouw van een huis?

De architect heeft een tekening gemaakt en de bouwers voeren het uit: het storten van de fundering, muren metselen, ramen en kozijnen maken en plaatsen, het dak eerst opbouwen en later bedekken met pannen of andere materialen. Daarna is de afwerking aan de beurt: vloeren storten, muren stucen, tegels zetten, schilderen, opritten en stoepen aanleggen.

Interieur: ontwerp en uitvoering

Dan gaan de nieuwe bewoners het huis inrichten. Jij kunt hen helpen met het ontwerpen van een meubelstuk en het maken daarvan. In dit profiel ga je ook aan de slag met een 3D-ontwerpprogramma en leer je dus ook meubels maken.

Bouwplaats op school

Metselen, timmeren, bestraten en meubels maken. Eerst krijg je een theoretische basis, daarna ga je in de praktijk aan de slag. De praktijklokalen lijken net een bouwplaats in het klein: muren metselen, daken timmeren en afwerken, kozijnen inmeten en zelf timmeren, elk onderdeel komt aan bod. Je werkt met professionele apparatuur en machines, die je zelf leert bedienen.

Beroepen

Met deze richting leg je de basis voor beroepen als:

  • mestelaar
  • timmerman
  • schilder
  • stucadoor
  • stratenmaken
  • meubelmaker
  • interieur Designer

Werken in de bouw vraagt vakmanschap, met een mooi eindresultaat: een nieuwe woning, bedrijfspand of een bijzonder interieur. Ook het renoveren van verouderde woningen is een belangrijke taak binnen de bouwsector.

"Wat ben ik iedere keer weer trots als ik een timmerwerk heb afgerond en dit thuis kan showen!"