Gedragsregels

Hoe gaan we met elkaar om? Goed om het ook daar eens over te hebben. We hebben een aantal afspraken gemaakt over gedrag naar en met elkaar. In de huisregels heb je het ook al gelezen. We moeten er samen voor zorgen dat de schoolomgeving netjes blijft (dus geen afval, geen graffiti, geen vernieling) en dat we met respect met elkaar omgaan.
Daarop spreken we elkaar ook aan.
Gedragingen als stelen, bedreigen, drugsgebruik, intimideren, pesten, schelden, agressie of geweld gebruiken, kunnen niet door de beugel en worden dus ook niet getolereerd.
Dat geldt ook voor het in bezit hebben van alcohol, wapens en drugs. Geen van deze zaken is toegestaan binnen TCPL.
Wie zich niet aan de gedragsregels houdt, krijgt te maken met sancties. Val je in herhaling, dan gaan die sancties steeds verder. Dat kan er uiteindelijk toe leiden, dat je verwijderd wordt van TCPL. Bij overtredingen en misdrijven zoals bijvoorbeeld drugs- of alcoholgebruik of -bezit op school, discriminatie, vechten of wapenbezit schakelen we bovendien altijd de politie in. Naast de maatregelen die TCPL treft, krijg je dan ook nog eens met justitie te maken. Geen goed vooruitzicht. Daarom is de beste aanpak: hou je aan de regels, dan is er niets aan de hand.

Recente berichten

Meest gelezen onderwerpen

Direct naar