Kies MBO

Arbeidsmarktinformatie mbo-beroepen makkelijker toegankelijk

Op KiesMBO.nl kunnen leerlingen vanaf nu mbo-beroepen ook vergelijken op kans op stage, startsalaris en kans op werk. Deze informatie stond op zich al op de site, maar het was niet mogelijk om alle mbo-beroepen op die punten met elkaar te vergelijken. Nu kan dat wel. 

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren vinden dat ze recht hebben op arbeidsmarktinformatie en dat het vanzelfsprekend is dat die informatie op KiesMBO.nl beschikbaar is. Alleen gaan ze er niet zelf naar op zoek. Daarom zijn er features aan de site toegevoegd, die jongeren enerzijds kunnen triggeren om dat wel te doen en anderzijds om ze gemakkelijker toegang te geven tot arbeidsmarktinformatie.

Uitgebreider vergelijken 

Vanaf nu is het mogelijk om alle mbo-beroepen uitgebreider te vergelijken op kans op stage, startsalaris en kans op werk. Leerlingen voegen eerst beroepen toe door ze aan te vinken. Door op de vergelijkknop te klikken, krijgen ze een compleet overzicht met alle informatie te zien.  

Vergelijken   → 

Vernieuwde sorteerfunctie 

Als leerlingen via de interessetest hun favoriete mbo-beroepen hebben gekozen, kunnen ze in hetzelfde scherm makkelijk sorteren op kans op een leerbaan, stage, werk of startsalaris. Is de kans op stage het belangrijkst, dan komen de gekozen beroepen met de beste stagekans bovenaan.  

Sorteren   → 

Opleidingen met goede kans op werk 

Op deze nieuwe pagina worden alle mbo-beroepen getoond waar de kans op werk voldoende, ruim voldoende en goed is. Deze resultaten kunnen leerlingen verfijnen met verschillende filters.

Kans op werk   → 

Do€ko€t€st 

Welk geldtype past bij uw leerlingen? Hebben ze geen idee waar hun geld blijft of zitten ze er bovenop? Met deze test komen ze er op een leuke manier achter wat voor geldtype ze zijn. Dat kan van invloed zijn op hun studiekeuze.

Naar de test   → 

Kijk voor meer info op KiesMBO.nl!

Direct naar